Amvrosia
Övrigt
0322 - 15004
Adress
Norra Strömgatan 24
Öppettider
Måndag Stängt
Tisdag-Fredag 16.00-00.00
Lördag 14.00-01.00
Söndag 13.00-21.00
Hemsida
Nyheter
-
HavsaborreFisken är förfräst i smör förr att sedan gratineras färdigt i ugnen med en marinad av citron och oregano , den serveras med en risotto av musslor , lök , vitlök ,zucchini och parmesan.
-
LammracksMed smak av nötig tryffel. Till denna serveras en gryta av en skön potpurri av finskuren potatis, aubergin, rödlök, färska tomater, grädde och timjan.
-
LammytterfileMed vår mustiga vegetariska risotto som innehåller färska smörstekta svampar och finhackade grönsaker . De stekta fileerna toppas med tryffel och risotton har en krämig smak av parmesan.
-
Vegetarisk risottoRisotto med en härlig blandning av lök och smörstekta färska svampar , strimlad zucchini , paprika och parmesan ost . Serveras med vitlöksbröd.
Förrätter
-
BruschettaRostat vitlöksbröd täckt med färsk tomat, basilika och rödlök.
-
CalamarakiaKrispigt friterade små bläckfiskar. Serveras med en fräsch grönsallad och citronbaserad vinägrett.
-
Carpaccio al tartuffoTunna skivor oxfilé marinerade med vit tryffelolja och citronsaft. Serveras med skivad parmesanost, kronärtskocka och ruccolasallad
-
CozzeVitvinskokade färska blåmusslor. Serveras med rostat vitlöksbröd.
-
DolmadakiaVåra egna vinbladsdolmar fyllda med ris eller köttfärs och färsk mynta. Serveras med en yoghurtdip som smaksätts med citron och dill.
-
Feta tiganitiKrispig, friterad fetaost. Serveras med blandad sallad, vinägrett, olivolja och balsamico.
-
KeftedakiaFinfriterade små köttbullar av nöt, med timjan, mynta och oregano. Serveras med grönsallad och yoghurtdip med en arom av färsk mynta.
-
ManitariaVitlöksfräst färsk svamp flamberad i vitt vin. Serveras med rostat bröd, och garnerad med färska örter
-
SaganakiostLagrad hårdost på en bädd av sallad, vinägrett, olivolja och balsamico.
Varmrätter
-
Bifteki gemistoPaprika- och fetaostfyllda köttfärsbiffar. Serveras med aubergine, tomat, yoghurtsås samt friterad potatis.
-
Filéto al tartuffoGrillad oxfilé, täckt av svamp och rödvinssås, doftande av tryffelolja. Serveras med klyftpotatis och en fräsch grönsallad.
-
Grillata di pesceGrillad scampi, laxfilé, kräftor och calamare Serveras på en bädd av blandad sallad med soltorkade tomater, oliver och rödlök.
-
MoussakaRätten gratineras i ugnen med lager av potatisskivor och auberginer. Köttfärsen är lagad på äkta grekiskt vis med kanel, lagerblad, timjan och oregano Allt toppas med en krämig bechamelsås och serveras med en fräsch sallad och tzatziki.
-
PsaronefriHaloumigratinerad fläskfilé med tomat och basilika samt rosmarindoftande rödvinssås. Serveras med klyftpotatis och tzatziki.
-
Salmone al fornoUgnsbakad laxfilé, vitvinssås med färska örter. Serveras med klyftpotatis och sallad.
-
Souvlaki chirinoTraditionellt grekiskt grillspett. Marinerat fläskkött som serveras med sallad, pitabröd, tzatziki och rödlök.
-
Souvlaki kotopouloGrillspett av marinerad kycklingfilé. Serveras med sallad, pitabröd, tzatziki och rödlök.
-
Ugnslagat lammlegVårt ugnslagade lammleg i en glasyr av honung, vitlök och tryffelolja. Serveras med hemlagat potatismos och färska halstrade grönsaker.
-
Vegetarisk rättUgnsgratinerade skivor av aubergin och färska tomater med ett täcke av haloumiost, serveras med en sallad, klyftpotatis och tzatziki.
Pasta
-
PiemontezePenne med strimlad oxfilé, champinjoner, paprika, lök, rödvin och grädde.
-
Pollo e fungiTagliatelle med stekt kycklingfilé i vitvinssås, svamp och grädde.
-
TartyfoPapardelle med champinjoner och sparris i vitvinssås. Toppas med parmesanskivor och tryffelolja.
Tillbehör
-
AntipastiRostade paprikor, kronärtskocka och oliver i en marinad av soltorkade tomater, olivolja och oregano serveras med mozzarella ost och grissini.
-
ChtypitiFetaost blandade med rostade söta paprikor och chili
-
MelitzanosalataAuberginer blandade med vitlök, paprika, chili, persilja och fetaost.
-
Oliver
-
Tzatziki
-
Vitlöksbröd
Sallad
-
AmvrosiaFärsk spenat med krispig bacon blandat med gröna äppelskivor och krutonger. Salladen toppas med granatäpple och en svalkande apelsinbaserad dressing.
-
CapreseRuccolasallad med cherrytomater, garnerad med mozzarellaost och rödlök.
-
HoriatikiTraditonell grekisk sallad med tomater, gurka, fetaost, oliver rödlök och paprika med en dressing av olivolja och oregano.
-
ReggianoCitronmarinerade räkor med chili olivolja och persilja på en bädd av ruccolasallad som blandats med parmesanost och vitlök.
-
ToscaniBlandad sallad med körsbärstomater, parmaskinka, pinjenötter och soltorkadetomater i en korg av parmesanost och med en uppfriskande dressing av olivolja och balsamico.
Efterrätter
-
Baklava
-
Choklad mousse
-
Pannacotta
-
Tiramisu
-
Valnötsbakelse
Röda Viner
-
Averoff Katogi
-
Boutari - Cabernet Sauvignon
-
Chatzimichalis Cabernet Sauvignon
-
Chatzimichalis Merlot
-
GlasFråga personalen om vilket vin som serveras som husets!
-
Mavrodaphne Patras
-
Pezoules
-
Strofilia
-
Syrah Chatzimichalis
Vita Viner
-
Agioritikos Protopapas
-
Amethystos – Lazaridis
-
Biblia Chora
-
Chatzimichalis Chardonnay
-
GlasFråga personalen om vilket vin som serveras som husets!
-
Moschofilero Boutari
-
Moschofilero Lafkioti
-
Orino Sporopoulou
-
Retsina Malamatina
Whisky
-
Ballantines Finest
-
Chivas Regal
-
Cutty Sark
-
Famous Grouse
-
Grant's
-
Johnnie Walker Black Label
-
Johnnie Walker Red Label
-
Tullamore Dew
Vodka
-
Absolut Vanilla
-
Absolut Vodka
-
Smirnoff Citrus
-
Smirnoff Vodka Red
Gin
-
Bombay Sapphire London Dry Gin
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-